Как да изберете най-подходящи мъжки чорапи?

Къси, дълги, 3/4, терлици, изработени от памук, коприна, синтетични, вълнени… Има толкова различни видове мъжки чорапи, от които можете да изберете. Но как да изберете подходящата материя и дължина? Как да ги съчетаете правилно с облеклото и обувките?

Сигурни сме, че тези въпроси са минавали поне веднъж през главата Ви, когато сте  спортували или сте се подготвяли за фирмено парти.

Затова с тази статия ще започнем една поредица, в която ще Ви помогнем да изберете правилния чифт мъжки чорапи за всеки повод.
Избор на мъжки чорапиНо преди да стигнем до там, ще Ви дадем няколко универсални съвета, които могат да Ви помогнат във всеки случай:

– Без значение какви чорапи носите, не трябва да правите компромис с удобството си. Мъжките чорапи трябва да предпазват краката Ви от триене с обувката. Затова винаги е добра идея да заложите на по-издръжлива и плътна материя.

– Винаги избирайте дължината на мъжките чорапи, според своето облекло. Например терлиците се съчетават идеално с маратонки или обувки за бягане. А чорапите с  дължина над глезена стоят идеално с дънки или официален панталон.

– Често срещата грешка е носенето на копринени или чорапи от фини материи със спортни обувки. Това не е добър вариант, заради интензивността на движенията и по-голямото търкане на крака в обувката. За спортни цели, винаги избирайте памучни чорапи.

Това са само някой от съветите, които можем да Ви дадем. Следете нашия блог, защото скоро ще продължим с темата.

 

 

Оценете тази публикация