Как да изберете подходящи мъжки чорапи за официално събитие?

Как да изберете подходящи мъжки чорапи за официално събитие?

Няма значение дали ще присъствате на важно бизнес събитие или на специално празненство – сватба, годишнина, дипломиране и други. Официалното облекло е задължително и всеки един елемент, включително мъжките чорапи, е важен за Вашата визия и удобство.

Вероятно поне веднъж Ви се е случвало да бъдете облечен с елегантен и стилен костюм, но под крачола на панталона да се подават спортни чорапи. Е, със сигурност впоследствие сте разбрали, че това не е бил най-добрият избор.

Не знаете кои са правилните модели за официално събитие? В тази статия ние, от Belioonline.bg, ще разгледаме този ключов компонент от облеклото и ще Ви помогнем да го изберете правилно, според повода и нуждите си.

Има ли чорапи за костюми?

Може би сте се допитвали до социалните мрежи и търсачки като Google за „официални чорапи” или „чорапи за костюми”. Всъщност, няма конкретен вид, предназначен единствено за костюми или официални дрехи.

Подходящият модел е същият тип, който обикновено носите в офиса с официални обувки. Тук къси спортни чорапи не само няма да Ви свършат работа, а и няма да Ви осигурят нужните стил и удобство.

Как да изберете правилните мъжки чорапи?

Когато пазарувате за официална визия, джентълменският етикет изисква чорапите да бъдат съобразени цветово и по дължина с Вашия костюм. Важно е да обърнете специално внимание на:

Качеството и материята

Как да изберете подходящи мъжки чорапи за официално събитие?

Нашата препоръка е винаги да залагате на вълнени или памучни материи, в зависимост от сезона. И двата варианта са от висококачествени естествени тъкани, предлагащи комфорт, несравним с тъканите от синтетика. Те няма да протрият кожата на стъпалото Ви, колкото и дълго да сте в движение.

Имайте предвид, че различните тъкани се усещат различно и е добре да съобразите това, когато създавате официална визия. Например -памукът е малко по-лек, а вълната – по-плътна, но и двете са дишащи материи. Това означава, че влагата няма да се задържи по краката Ви и ще Ви осигурят неповторим комфорт.

Висококачественият памук е идеалният избор за по-топлите сезони. От друга страна, мериносовата вълна е по-добрият вариант за есента и зимата, защото топли повече.

Моделите с подсилена пета са добър избор, защото ще предотвратят твърде бързото износване в най-критичната точка – петата.

Цвета

Когато избирате чорапи, важно е да обърнете нужното внимание на това – как те допълват цветовото костюма Ви. Препоръчително е да не поставяте акцента на краката си. Изберете нюанси, които се доближават до облеклото Ви или са неутрални и класически като черно, тъмносиньо, сиво и бяло.

Каква трябва да е дължината?

Как да изберете подходящи мъжки чорапи за официално събитие?

Основното правило за бизнес събития е, че колкото по-висок е чорапът, толкова по-добре ще изглеждате.

Когато става въпрос за носене на чорапи с костюм, има две дължини, които са подходящи за различни поводи. Моделите над прасеца са добър вариант, защото няма да имате проблем със свличане и изплъзване, докато вървите. Разбира се, трябва да подберете правилния номер и разтегливостта на материята, за да си осигурите най-добър комфорт.

От друга страна чорапите, достигащи средата на прасеца, също са сигурен избор. Те придават изискан и професионален външен вид за официални поводи.

От значение е и видът на обувките, които ще изберете. Например избягвайте да носите обувки тип Оксфорд с ниски чорапи тип терлици. Не само че ще се подават голите Ви глезени изпод панталона, но и няма да изглеждате професионално.

Имайте предвид, че когато кръстосате или повдигнете крака, панталонът Ви се вдига нагоре няколко сантиметра. Това означава, че ако изберете прекалено къси чорапи, гостите около Вас ще видят глезените Ви. Ако сте на бизнес събитие, това може да развали мнението, което вече са си изградили за Вас.

Препоръчително е да не носите много къси чорапи тип терлици на официални събития, освен ако дрескодът не го позволява. НЕ е добра идея и да НЕ носите мъжки чорапи, защото няма да се чувствате удобно в официалните обувки.

А Вие избрахте ли своите нови мъжки чорапи?

Открийте ги в нашия онлайн магазин и създайте своята неповторима визия за всеки един момент от живота Ви!

Оценете тази публикация