Какъв мъжки бански да изберете според любимата си активност?

Нека си го признаем – мъжете също обичат да изглеждат добре на плажа. Няма значение дали планират да се излежават цял ден на пясъка, да играят плажен волейбол или да се впуснат в морско приключение. Удобството и функционалността на банските не изключва добрата визия. 

Ако и Вие нямате търпение да откриете новия сезон, тази статия е точно за Вас! В нея, ние от Belioonline, ще Ви насочим в правилната посока и ще Ви препоръчаме най-подходящия вид бански, според любимата Ви активност. 

Какво можете да правите на плажа?

Често сме чували твърдения като: „На плажа не може да се прави нищо друго, освен събиране на тен” или: „Всеки бански ще ми свърши работа.”. Днес Ви предизвикваме да оставите стереотипите настрана и да погледнете от друга гледна точка. 

Признаваме – плажът наистина е привлекателно място за почивка и плуване, но това не са всички дейности, които можете да практикувате там. В зависимост от мястото, което сте избрали, може да Ви се отдаде възможност за:

  • Плажен волейбол;
  • Плуване и гмуркане;
  • Водна топка и поло;
  • Каране на джет, водни ски и сърф;
  • Уиндсърфинг;
  • Парасейлинг;
  • Каране на падъл борд;
  • Къмпинг и барбекю;
  • Купони и много други.

Не бива да забравяме и класическото излежаване на плажа и слънчеви „бани”. 

Може би вече Ви става ясно, че няма универсален модел мъжки бански, който да отговори на всички тези нужди, да поеме различните движения на тялото и да осигури нужното удобство. 

С всичкитези дейности – плуване, спорт, ходене и почивка, е препоръчително да се насочите към модел, който да отговори на действията, които ще извършвате. 

Мъжки бански с ластик или без?

Помнете – изборът на бански е не само въпрос на визия, но и на удобство. По тази причина на пазара, както и в нашия онлайн магазин ще откриете голямо разнообразие от модели, дизайни, кройки, цветове и мотиви. 

Но основно можем да разделим мъжките бански на 2 вида – с ластик или без. Ластичните са изработени от комбинация с еластан. Те прилягат по-плътно по тялото и няма „ненужен” плат, който да пречи на движенията. Към тях спадат слипове и боксерки. 

Нееластичните са направени от материали като полиамид, микрофибър или полиестер. Приличат повече на шорти с различна дължина. 

Кои са подходящите модели бански за водни спортове? 

Когато става въпрос за водни спортове, трябва да сте сигурни, че банският има не само ергономичен дизайн, но и няма да Ви попречи да се движите свободно. Затова най-често срещаният избор са слиповете, но някои любители залагат и на боксерките с ликра. 

Освен това, те са изработени от по-здрава материя, имат подсилени шевове и малко по-различна кройка. Това е особено полезно за отборни спортове като водна топка и поло, където нещата могат малко да загрубеят. 

Подходящата материя зависи от спорта и устойчивостта, която търсите. Повечето професионални спортисти залагат на ликра или комбинация между ликра с полиестер или спандекс. Например  в професионалните състезания по поло има изисквания не само към модела, но и към материята на самия бански. В САЩ той трябва да е изработен от ликра с полиестер или само от полиестер, защото е по-устойчив на хлор, вода и слънчева светлина. 

Кои са подходящите бански за плажен волейбол?

Волейболът, независимо дали се играе в зала, на игрище или на плажа, изисква бързи и интензивни движения. Трябва да имате предвид, че независимо от поста, на който играете, едва ли ще стоите неподвижно и без да правите нищо през цялата игра. 

Мъжките бански трябва да отговарят на дейността, която ще извършвате. Препоръчително е да изберете модел, който Ви осигурява свобода на движението и да не Ви стяга на неподходящи места по време на играта.

Банските, изработени от бързосъхнещи материи като полиестер, са идеални, защото може да комбинирате игра с плуване. Освен това, водата не се задържа по тях и бързо изсъхват, което е идеално при различни спортни активности. 

Шортите са често предпочитани, когато става въпрос за плажен волейбол, но боксерките и слиповете също могат да Ви свършат работа. Въпреки това, повечето кавалери предпочитат удобството на шортите.

Дължината зависи изцяло от Вашите предпочитания. Ако предпочитате по-голяма свобода, заложете на по-късите варианти, но ако предпочитате по-голяма защита от слънцето се насочете към по-дългите модели.  

Не обичате да обикаляте магазините? Вече не е необходимо! В нашия онлайн магазин ще откриете голямо разнообразие от мъжки бански както за любители спортисти, така и за хора, които обичат да се препичат на слънце. 

Оценете тази публикация