Как да изберете своята нова мъжка пижама?

Как да изберете своята нова мъжка пижама

Казват, че винаги е хубаво да се обличате според случая. И тъй като няма нищо по-хубаво от пълноценната почивка, за да й се насладите, трябва да изберете качествена мъжка пижама. Този избор е важен не само за Вашето удобство, но и за пълноценния Ви сън.

Последните проучвания потвърждават, че носенето на пижама предразполага тялото и ума да релаксират и да се отървете от натрупания стрес. Няма значение дали времето е топло, студено и в кой регион живеете, ние от Бельо онлайн ще Ви помогнем да изберете Вашия модел.

Не знаете от какво се нуждаете? В тази статия, ще насочим вниманието Ви към няколко фактора, на които трябва да обърнете внимание.

Какво определя качеството на пижамите?

За неопитното око, всички мъжки пижами може да Ви изглеждат еднакво. И истината е, че шевовете и размерите не се различават особено. Затова често повечето кавалери обръщат внимание единствено на различните цветове, шарки и мотиви.

Може да не го осъзнавате, но пижамите влияят пряко върху качеството на съня Ви. Помислете – можете ли да си почините добре, ако дрехите Ви дразнят кожата Ви и се чувствате неудобно. Едва ли. Ето защо трябва да сте внимателни, когато избирате своите пижами.

Интересен факт е, че повечето хора разграничават спалното облекло според материята и сезона, но производителите ги разделят на такива, предназначени само за спане и модели, които могат да се носят и у дома.

Разбира се, индивидуалните Ви предпочитания са важни по отношение на това, дали предпочитате да носите едни и същи дрехи в леглото и вкъщи. Независимо от това, качеството е най-важния критерий, на който да обърнете внимание.

Той се определя от вида на материята, нейната мекота, издръжливост и комфорт, които може да Ви осигури.

Защо издръжливостта на пижамата е от значение

Коя е правилната материя?

Несъмнено, това е най-важният фактор, когато става въпрос за закупуване на нова мъжка пижама. Материята оказва голямо влияние върху качеството на съня, защото влияе на температурата на тялото Ви. Някои материи могат да държат по-хладно от други, има и такива, които регулират телесната температура, докато спите.

Най-често, можете да откриете модели, изработени от материали като памук, коприна, лен, вълна и други. Въпреки това, има и много пижами, които са направени от смес от памук и полиестер, които са предпочитани от много потребители.

За да направите правилния избор, трябва да отговорите на няколко въпроса:

  • Къде живеете и какъв е климатът? – има страни, в които се сменят 4 сезона – пролет, лято, есен и зима. Някои мъже предпочитат да имат подходяща пижама за всеки сезон, докато други залагат на две – за студено и топло време. Например памучните пижами са подходящи за носене през по-голямата част от годината.
  • Какъв е Вашият начин на живот? – продължителността и начинът Ви на сън, може да са определящи за модела на пижамата. Трябва да изберете дизайн, който да Ви осигури удобство и да не Ви създава дискомфорт, докато спите.

Да Ви е твърде горещо или твърде студено в леглото е досадно. Ето защо, ние Ви съветваме да заложите на:

  • Полиран памук – мек, приляга идеално по тялото и е удобен, осигурява топлина през студените зимни дни.
  • Полар – мека и комфортна материя, която затопля тялото през студените нощи.
  • Органичен памук – лек материал, който е универсален и лесен за поддръжка. Осигурява хладина през горещите летни дни.
  • Коприна – изключителен материал, който може да се адаптира както за зимата, така и за лятото. Когато температурата Ви се повиши, тя Ви охлажда, а когато спадне, го затопля.
  • Комбинация от полиестер и памук – идеален вариант за хора, които предпочитат по-тънки материи.

Защо издръжливостта на пижамата е от значение

Защо издръжливостта на пижамата е от значение?

Препоръчваме Ви да купувате качествени пижами, които да може да ползвате дълго време. Те не трябва да избеляват лесно или да стават безформени само след няколко носения. Създайте си навик да проверявате качеството на продуктите, които купувате.

Материята не трябва да бъде прозрачна. Висококачествените тъкани не прозират. Много лесно можете да проверите това като вдигнете пижамата към светлината или я поставите пред източник на светлина. Ако едва можете да видите очертанията на ръката си през тъканта, материалът е качествен.

Друга особеност е, че нe трябва да има видими празнини, когато опънете ръкава или друга част, за да видите шевовете.Нискокачествените изработки имат разхлабени шевове, които са склонни към разцепване. Добре изработените продукти имат по-стегнати и гъсти шевове.

Всички части на пижамата трябва да да добре закрепени – копчета, джобове и други. Опитайте да проверите като дръпнете копчетата, циповете и закопчалките за 10 секунди. Ако останат на мястото си, са достатъчно добре зашити.

Това са само една малка част от нещата, на които трябва да обърнете внимание. Изберете своята нова мъжка пижама от онлайн магазина на Бельо онлайн. Следете нашия блог, защото скоро ще продължим темата.

Оценете тази публикация