Как да изберете подходящата материя за своята зимна пижама?

Как да изберете подходящата материя за своята зимна пижама?

Повечето мъже свързват спокойния сън с удобно легло, хладка стая и спокойна атмосфера, която ги предразполага да се отпуснат. Но малко обръщат внимание на пижамата, която носят в леглото и как тя може да повлияе на почивката. 

Всъщност, според последните проучвания, изборът на мъжка пижама има много по-голямо влияние върху съня, отколкото сте предполагали. Няма значение дали температурата в стаята е прекалено висока или ниска и дали тялото Ви може да се отпусне, ако не се чувствате комфортно. 

Ако не обичате да обикаляте по магазините, за да откриете правилната пижама, тази статия е точно за Вас! В нея ще Ви дадем съвети как да изберете подходяща материя за студените дни. 

Каква е най-добрата материя за зимата? 

Сънят е времето от деня, когато максималният комфорт винаги е на първо място. Не искате да се чувствате задушени, ограничени или напрегнати. Искате да се чувствате леки, спокойни и да можете да заспите във всеки един момент.

Най-добрият начин да постигнете това е с пижама, която е изработена от дишаща материя като естествен памук или бамбук. Тези материи са не само проветриви и дишащи, но и антиалергични. Подходящи са за нежна кожа, която лесно се раздразнява. 

Освен множество предимства, тези материи имат и уникално свойство. Тъканта е изградена от множество отделни слоеве. Слоят, който е най-близо до кожата Ви, изтегля излишната влага от тялото в следващия слой. Следващият слой или го избутва към по-следващия слой, или ако е последният слой, към външната страна на тъканта. Това дава на кожата Ви почти постоянно усещане за комфорт, без прегряване или изпотяване.

мъжка зимна пижама

Как да изберете Вашата нова пижама?

В нашия онлайн магазин ще откриете нашата НОВА колекция от мъжки пижами, подходящи за зимните вечери. Постарахме се да отговорим на всеки вкус и предпочитания, като Ви предложим разнообразие от модели:

  • Тениска и шорти – този вариант е предназначен за мъжете, които не обичат дълги ръкави, но държат на качеството и удобството си. Идеалната комбинация, която ще Ви осигури свобода, без да ограничавате движенията си. 
  • Долница и горница с дълги ръкави – класически модел зимна пижама, която е идеална за кавалерите, които обичат да спят на хладно и искат да осигурят комфорта си. 
  • Дълга долница и тениска – тази комбинация е перфектна за мъжете, на които винаги им е студено на краката. Идеален вариант за по-студените дни, но в същото време запазвате любимата си тениска.

 зимна пижама

Как да изберете подходящия модел?

Първата стъпка е да помислите за Вашето удобство и какво предпочитате. Може би, не обичате дебели материи, които ограничават движенията Ви и, докато се въртите в леглото, се оплитате в завивките. Или пък винаги Ви е студено и търсите нещо по-топло и комфортно. Тук най-важните критерии сте Вие и начинът, по който спите. 

Втората стъпка е да се съобразите с температурата, на която спите. Някои предпочитат вечер да поддържат по-ниска температура, защото заспиват по-лесно в хладка стая. Това позволява на тялото им да се отпусне под по-топлите завивки и да се насладят на спокоен сън. В този случай е добре да заложите на по-плътна мъжка пижама. 

Ако поддържате по-високи температури, може би често се отвивате и премахвате завивките. Пижамите с горница – тениска или тениска и шорти ще Ви помогнат да откриете удобството, което търсите. 

Не забравяйте краката си, особено през студените месеци. Интересен факт е, че много мъже заспиват по-лесно при по-ниски температури, когато краката им са обути с чорапи. Когато загреете студени крака, това се нарича вазодилатация. Това означава, че Вашите кръвоносни съдове се разширяват, казвайки на мозъка, че е време за лягане. 

А Вие избрахте ли своята нова пижама?

Направете съня си още по-блажен с нова пижама от Бельоонлайн. Не пропускайте да я изберете още ДНЕС от нашия онлайн магазин. 

Оценете тази публикация