Три интересни факта за мъжките слипове

Три факта за мъжките слипове

Всички обичаме да се чувстваме удобно. Но когато става въпрос за бельо, в главата на повечето хора се появява мисълта за дамско бельо. А след това само с написването на няколко думи можете да откриете много сайтове, обръщащи внимание на тенденциите, модата и най-актуалните модели дамско бельо за сезона.

Затова в тази статия решихме да обърнем внимание на кавалерите. Но няма да засягаме въпроса дали е по-добре да предпочетете слипове или боксерки. Вместо това ще Ви запознаем с това как са се появили мъжките слипове.

Знаете ли, че…

Още в най-дълбока древност мъжете са носили различни варианти на бельо. Но едва през Викторианската епоха, започват да носят памучни долни гащи. За да се стигне до този материал, през годините се преминава от лен до кожа. Но в последствие се разбира, че памукът е най-добрият вариант до този момент. Този вариант на бельото е стигал до коляното и се е носил под панталоните в комбинация с памучна риза.

Друг интересен факт е, че памучните долни гащи са се използвали до 1925 година. Тогава Яков Голомб като собственик на голяма компания за боксови стоки разбира, че това бельо не е удобно на спортистите. Така започва да мисли как би могъл да подобри представянето и да направи престоя им на ринга максимално ефективен. Така той проектира нови панталони за своите боксьори от по-гъвкави и еластични материали.

През Втората световна война се появяват и мъжките слипове. Те са дело на Артър Кнейблър, който се вдъхновява от картичка, която получава от свой приятел. Идеята му е да преобрази консервативните долни гащи в удобни и практични мъжки слипове.

Това поставя началото на революцията в мъжкото бельо и мъжките слипове и до днес се радват на голяма популярност.

Три интересни факта за мъжките слипове
5 (100%) 6 votes